Spring til indhold

Rotary og ‘Mine Cirkler’

  • af

I en betragtelig del af mit arbejdsliv har jeg været aktiv medlem af Rotary. Det var i Aalborg Vestre Rotary Klub.  I Aalborg eksister der fire klubber, hver på en størrelse mellem 50 – 80 medlemmer.

Rotary er, som navnet antyder, en klub, hvor alt roterer. Hver klub ledes af en bestyrelse med en præsident i spidsen. Bestyrelsen med sin præsident vælges for et år ad gangen. I klubben må kun optages ét medlem fra samme fagområde. Møderne afholdes ugentligt omkring en frokost, hvor man ved hvert møde har en ny sidemand. Ja, det roterende element går igennem klubbens virke i alle forhold. Medlemmer kommer fra alle grupper: læger, advokater revisorer og ellers alle andre faggrupper

Jeg føler, at medlemsskabet har givet mig mange, gode kontakter, ikke mindst til ledere inden for andre fag, hvis problematikker man fik en ganske god forståelse for. Hvis man kom til et møde. og var nedbøjet over, at ens hverdag i firmaet havde drillet grusomt, så skulle det snart vise sig, at sidekammeraten havde haft endnu værre oplevelser. Så blev ens egne problemer gerne mindre i den sammenligning.

Ved hvert ugentlige møde holdt et medlem et klubben et 3 minutters langt indlæg, der ikke blev diskuteret bagefter. Desuden måtte man som nyt medlem holde et ‘ego-foredrag’ om sig selv, for at kunne præsentere sig over for kammeraterne.

Mit indlæg i den forbindelse havde titlen ‘Mine Cirkler’, og kan læses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *