Spring til indhold

februar 2005

Den kedsom vinter…

Ja, det er ikke fordi der sker de store ting, nu man sidder med stækket vinge – ben, skulle man vel snarere sige. Det skulle lige være kampen med myrene, hvor mere aggressive midler nu er taget i brug, Foreløbig med mange faldne som resultat. På trods af ivrigheden og kampgejsten er jeg dog stadig på ‘stikkerne’.Jeg fik en lang og god snak med en Aalborg-veninde, der som følge af en langvarig lidelse af Parkinsons syge nu er kommet på… Læs mere »Den kedsom vinter…

Solfyldt februar-søndag

Solen skinner fra en næsten skyfrihimmel. Man synes næsten, at det er forår, men man narres en kende.Nattemperaturen er meget lav. – ned til en halv snes graders frost. Atter til aften var jeg inviteret til middag hos ‘Drejøboerne’. Med Henning ved min side som redningsplanke travede vi vejen både ud og hjem. Det var en god kilometer og en tilsvarende motion.

Familie-træning

Henning tilbød en udsøgt gå-træning op og ned ad Allerøds gågade. Herligt i den situation at kunne finde balance-støtte hos sin sønnike. Det blev også til en glad gåtur hen til Drejøvej, da jeg ved spisetid blev afhentet af Mathias og Henning. Det gik i rask tempo og i procession henad Røglevej.Kommunesammenlægningen mellem Søllerød og Birkerød er brudt i stykker. Hvad bliver det næste udspil? Allerød står ikke umiddelbart som ‘den frelsende og ventende engel’.

Lyngehus

I dag var det første gang med træning på Lyngehus – Allerød Kommunes genoptræningscenter. Det var en positiv og behagelig overraskelse. Terapeuten er tidligere islænding, Unor. Hun giver mig enetræning i de 1½ time, det varer. Der er 4 andre på holdet, men de har andre terapeuter. Hun er grundig – og skal man vurdere indsatsen ud fra træthedssyndronet, så får hun bestemt 5 ‘stokke’ på skalaen. Hun var sød og grundig. Lokaliteterne er rigelige, veludrustede, venlige og lyse. Udstyret… Læs mere »Lyngehus

Ene og forladt

Så er Herdis draget hjem til sit eget, som hun har forsømt i 14 dage. Det har været et dejligt og givtigt besøg. Jeg har fået lov til at vise, hvad jeg kan præstere – under opsigt! Jeg har avanceret vældig meget i de 2 uger, Herdis har været her, og det er jeg glad og taknemmlig for. Foreløbig har jeg klaret dagen uden besvær.

Hjemmehjælp

Så fik jeg hjemmehjælp fra kommunen for første gang. En sød dame, der øjensynligt havde mødt mig før – i børnehaven ‘Troldebo’. Ja, verden er lille – også her i Allerød. Mit hus blev vurderet til at være let og enkelt at holde rent, og resultatet kunne også konstateres efter de bevilgede 2 timer. Et rent og indbydende hjem!

Kniv og gaffel

Nu nærmer tiden sig, hvor Herdis rejser hjem for at passe sine egne ting. Men jeg er nu godt rustet til at klare en stor del af dagligdagens problemer på egen hånd. Så det skal nok gå. I aften skal vi spise middag på restaurant, så vi også får erfaret, hvordan det forløber.

Eftersyn

Ja, det var nu ikke mig eftersynet gjaldt i denne omgang – men Peugeot’en. Den er nu 3 år gammel. Uheldigvis er jeg selv afskåret fra at køre den, så jeg må appellere til venlige mennesker om at føre bilen, imens jeg sidder ved siden af og gestikulerer med stokken – og distaherer den venlige fører med gode råd eller ophidsede advarsler.Herdis var chauffør, og turen gik til Lynge. Ekspeditionen var ledsaget af lange, besværlige busture. Jeg skal love for,… Læs mere »Eftersyn

Søndagsbesøg

Anne og Henning har inviteret på søndagsmiddag. Det er en fornøjelse at komme ‘ud af busken’ og gense den lille familie på hjemmebane. Vi havde som sædvanlig en hyggelig aften. Om også det stadig er med ‘stokkegang’.Jeg har fået besvaret alle de kærlige tilkendegivelser, som jeg modtog under sygehusopholdet – og fået meget dejlige svar tilbage.Tilsyneladende er nu alle kommunens tilbud kommet på banen. Jeg er nu sat til daglig, kold, madudbringning, træning 2 gange ugentlig (tirsdag og fredag), samt… Læs mere »Søndagsbesøg

Middagsinvitation

Anne ringede til morgen med invitation til en middag på Gentofte Hotel, Der er ikke de tiltag, der spares for at få mig på stikkerne igen. Tænk, at spise middag ude med kniv og gaffel – og med stok! ¨Men de daglige gå-ude-øvelser, som Herdis udtænker, ruster mig til snart sagt alle tænkelige situationer.