Spring til indhold

februar 2006

Square Dance

Der var tid til en lille, kreativ hjemmestund, da Herdis par timer denne aften dyrkede sin motion med square dance i Fuglesøcentret.

Gratulation

Til lykke til Morten i Langaa, der i dag er oppe på de 60. Tro det eller ej. Fødselsdagen var allerede fejret for en måneds tid siden med en fest i Langaa. For nu at være i det poetiske hjørne, sendte vi en hilsen med dette følsomme rim:Dage længes – mer’ og mer’ – våren er i vorden,forårsblomster – fler’ og fler’ – gratulerer Morten.

Sol og forårstanker

Det var tiden for en god, lang travetur på halvøen, Ahl, der indkrandser denne ene side af Ebeltoft Vig.På hjemvejen var vi henne at besøge Grundejerforeningens fastelavnsfest, der fandt sted i nærheden af Herdis? hus.Blandt Herdis? mange gøremål er også en bestyrelsespost i Grundejerforeningen.

Strandby

Til lykke til Cille, Herdis søster, der nu passerer de 75 år. Hun bor i Strandby, nær ved Frederikshavn. Vi havde en herlig fest med familien og hendes venner i Fælleshuset, der hører til hendes bebyggelse.

Vestover

Den vante tur gik atter vestover til et varmt møde med Herdis på Ebeltofts Superstop. Rejsen er jo en hjemmevant tur. Udsigten byder ikke på nye overraskelser, og turen giver mulighed for en god lang afslapning og søvn, så man kommer frisk og udhvilet over til det jyske.

Bayeux-gobelinet

Tak til Gerner for det interessante møde for ‘de fire’, som han havde arrangeret på Nationalmuséet. Det var meget spændende at stifte bekendskab med det over 70 m gobelin, der på en meget detailleret måde beskriver Vilhelm Eroberen’s kamp om England. Næsten som en hel tegneserie. Et imponerende værk, der er udført i ca. år 1000.Samtidig beså vi udstillingen ‘Spærretid’ om Danmark i besættelsesårene. Denne udstilling kaldte mange minder frem om den tid, hvor vi på mange måder var underlagt… Læs mere »Bayeux-gobelinet

Permafrost

Det bliver stadig ved med at være vinter og kuldegrader. Jeg huggede isen ved min indkørsel op i dag for at forberede mig på forår og uhindret udkørsel. Det var et vanskeligt arbejde, ider det drejede sig om sammenfrosne lag i 150 mm tykkelse. Der er ikke udsigt til at dissse massive isflager optøes og forsvinder foreløbig.

Vandværkshistorie

Glostrup Vandværk fejrer 100 års jubilæum i år. Min bror Jørgen har været leder af værket i en lang årrække. Han har nu været med i redaktionen af et læseværdigt jubilæumsskrift, som han nu har tiltænkt mig et dedikeret eksemplar af. Jeg allerede ‘snuset’ til det og finder beretningen om etableringen af det kombinerede gas- og vandværk mget interessant.Den lille historie om ‘Maltagezeren’ kalder på smilebåndet. Det er et transportabelt apparat, der næsten ved hjælp af ‘terrorsprængning’ renser gasledninger for… Læs mere »Vandværkshistorie

Gensyn med Allerød

Så er jeg atter tilbage i mine lavtempererede pauluner og har fundet alt i samme stand, som da jeg forlod det.

Vinterferien slut

Så er det sidste dag i vinterferien for Anne, Henning og Mathias. Vi kunne godt ønske for dem, at ferien kunne have varet noget længere. Dagene kom til at forme sig på en ganske anden måde, end der var planlagt. Sidste søndag kørte de til Säften i Sverige for at nyde en skiferies glæder. Desværre blev de allerede i løbet af mandagen gjort bekendt med , at Annes mor var afgået ved døden og derfor måtte de afbryde ferien for… Læs mere »Vinterferien slut