Spring til indhold

januar 2004

Mr. English

Mathias inviterede på lasagne til aften – og viste efterpå en komisk og vanvittig DVD med titlen ‘Mr. English’. Det er en parodi på James Bond-filmene og den er med Rowan Atkinson alias ‘Mr. Bean’. En afslappet aften efter en lang lørdags-korprøve.

Ikke lige meget hver dag

Man kan nok ikke gøre sig forhåbning om at opleve lige mange spektaktulære ting hver dag. Hverdagen må også have sin chance. Den har for mig været en lang travetur i det fine eftersnevejr med et forløsende solskin som vandrefælle. Og bagefter er de opsparede kræfter brúgt til masser af ophobede gøremål på hjemmefronten – og det er som bekendt ikke noget at skrive hjem om.

Øvedag

Dagen er – udover de foreskrevne ergoterapeutiske fingerøvelser, suppleret med snekastning – mestendels gået med øvning af korsatserne i ‘Judas Maccabæus’. Koncerten nærmer sig jo stille og roligt – vi skal have den første lørdagsprøve på det store værk nu på lørdag.

Bajadser

I Vangede Kirke opførte et team af sangere fra Det Kongelige Teater operaen ‘Bajadser’ med klaverakkompagnement. En stor oplevelse – til små penge – der var oven i købet et fint traktement i mellemakten. Operaen handler om kærlighed, skinsyge – og om klovnen, der må le, selv om han burde græde. Det faldt i min lod, at få et knus af den kvindelige solist – men det var dog ikke årsag til, at hun blev dræbt af sin jaloux ægtemand… Læs mere »Bajadser

Liden tue…

Det hurtigt gå galt, når uheldet er ude. Konen til én af vennerne fra fir-banden faldt forleden på en trappe så uheldigt, at hun læderede den øverste halshvirvel. Til al held blev centralnervesystemet ikke beskadiget. Men nu er hovedet fikseret og skal være det i længere tid. Et banalt uheld med store følger.

Koret

Nu har jeg genoptaget korsangen, og det går fint. Koret skal til Kalmar i begyndelsen af september i 4 dage. Det lyder spændende.

Søndag

En stille søndag. Afprøvede kørefærdighederne med en tur i Peugeot’en. Hånden generer ikke spor, så nu er også den bevægelighed opnået. Fik en god snak med Jørgen ved et kort visit. Han afventer undersøgelser for tarmsystemet og hjertet.

Lørdag

En hyggelig lørdag i den lill families skød. Et emne, der var på tale var, om jeg – som den ældste af Kok’erne – skulle tage initiativet til en familiesammenkomst – måske med et mere langvarigt sigte. Sagen tages op til overvejelse.

Trænedag

Nu er jeg jo alene med problemerne. Det kræver et veltilrettelagt dagsprogram. Op om morgenen og tag plasteret af hånden – vandbad 37 grader i et kvarter – plaster på – øjedrypning – pilleslugning – 80 fingerøvelser – de fleste af punkterne gentaget 3 gange daglig. Det er intet under, at man er træt, når man går til ro. Men der er en tilfredshed ved, at jeg kan klare alle punkterne ved egen hjælp. Vor tidligere veninde, Annelise i Frederikshavn,… Læs mere »Trænedag

Alene

Så er Herdis rejst hjem, og jeg er helt alene på skansen. Øjendrypning, håndbad og fingerøvelser ligger helt i min egen hånd. Det er udfordrende at ‘kunne selv’ – en vigtig detalje i den måde jeg har valgt at leve på. Et besøg hos Kok-familien på Drejøvej understreger et andet sikkerhedsnet. Hvor er man privilligeret, når der er nogen, der tager sig af én, når det gælder.