Spring til indhold

september 2004

Nye koste …

  • af

Det er det skønneste solskinsvejr. En efterårsdag, når vejret er skønnest. Men årstiden fornægter sig ikke. Bladene falder tæt og de sidste blommer fra vejtræerne er ved at miste grebet. Hvad kan man gøre bedre end at overveje at rense fortovet, som flittige folk i nabolaget allerede har gjort.Overvejelserne førte til anskaffelse af en ny kost. ‘Nye koste fejer bedst’, siges der jo. Og sandelig – med den nye gik arbejdet som en leg. Det strålende vejr blev også nydt… Læs mere »Nye koste …

PC_vrøvl og Windows

  • af

Hvad gør man, når man har problemer med computeren? Henvender sig i største ydmyghed til Henning. Han klarer alt – uden at man i farten opdager, hvad der egentlig var problemet – og langt mere løsningen. Resultatet er, at nu virker det hele, som det skal og bør. Jeg er taknemmelig for, at jeg har sådan en søn. I det fine vejr har jeg prøvet at indhente noget af sommerens efterladenhenheder. Nemlig den udendørs `window´s-pudsning. Ja, i disse tider er… Læs mere »PC_vrøvl og Windows

Computervrøvl

  • af

Efter forleden at have indlagt et opdateringsprogram fra Windows, er der opstået en mængde problemer med at komme på Nettet – såvel Outlook og Explorer. I dag er det gået helt galt, og jeg har været afskåret fra overhovedet at komme på Nettet. Man er i sandhed i en mangelsituatuon, når denne vigtige kontakt til omverdenen brister.

Weyse’s Julekantate

  • af

Vi slider – og lider -i koret med ovennævnte komposition med henblik på opførelserne til jul. Det er dansk – det er dejligt -og det er svært!

Søndagsmiddag

  • af

Endnu en afslappet søndag i familiens tegn. Anne er flink til både det med madlavningen og det med at erindre de gamle. Det var ellers en stille søndag. Fra Ebeltoft rapporteres om besbærligheder med at få min gamle computer til at makke ret.

Fødselsdag

  • af

I dag holdt Broder Jørgens sin 74 års fødselsdag – altså ikke selve dagen, det er først den 29.09. men da hans piger kom hjem fra Bornholm, hvor de har deres gerning, benyttede han lejligheden til et lille party med dem og familien fra Roskilde – og mig. Det var hyggeligt at gense den anden gren af Kok-dynastiet. Den tredie gren, Bent, var forhindret i at komme. Det er faktisk for sjældent, vi brødre med familie ses. Det er herligt… Læs mere »Fødselsdag

Øjenlæge

  • af

Var til eftersyn for efterstær. som der ikke var noget af. Jeg ser fremragende med det opererede øje, men meget gråligt med det ikke-opererede – dog me tåleligt med en mindre korrektion. Jeg blev fotograferet for forkalkning i øjnene, men det var der kun i mnimal grad. På min opfordring blev jeg henvist til undersøgelse på Hillerød Sygehus med henblik på en operation for grå stær.

Canterbury Tales

  • af

Jeg har vist ved tidligere lejligheder fortalt, at jeg er i gang med Chauser’s store værk. Nu nærmer enden sig på dette 1300-tals værk, som er skrevet på versemål. Det er en fornøjelig samling af historier, fortalt af personer fra forskellige samfundslag. Historierne er til tider meget bramfri, men med et vid, ser ikke adskiller sig synderligt fra nutiden.

Opvågni

  • af

De foregående dages hviletilstand har resulteret i en overvældende ny energi med deraf følgende aktiviteter. Rengøringsaktiviteter er blevet gennemført. Millionbøf er blevet fremstillet. Henlagt korrespondance til nære og fjerne modtagere er blevet aktiveret. Ikke så interne fjerne egne fødselsdagsplaner er kaldt frem i lyset. Rengøringsplaner i relation hertil er blevet påbegyndt. Det er utroligt – og i en vis relation alarmerende – hvad et par dages udhvilethed kan udvikle sig til.

Slap af

  • af

Efterdønningerne efter de hektiske dage i Jylland kræver sit af en aldrende herre. Derfor er der ikke meget at berette om denne jævndøgnsdag.