Spring til indhold

april 2004

Herdis’ nye cykel

Efter årelange overvejelser lykkedes det i dag Herdis at beslutte sig til at anskaffe en ny cykel. En Kildemoes i aluminium med 7 indvendige gear. Nu er hun supergodt kørende. Den 20 km prøvetur gik ad Naturstien til Gravlev med et kik ude fra ind i Ebeltoft Zoo. Jeg føler nu oprigtigt, at min gamle cykel, der er mærket af adskillige års misrøgt har svært ved at følge med. Ak, vi bliver begge gamle – cyklen og mig!

Molshoved

Vi tog i dag en herlig tur til Herdis’ tidligere bolig, et velbeliggende helårs sommerhus i første række ved Begstrup Vig. Ved strandkanten nød vi en traditionel picnic-frokost – hårdkogte æg og sammenlagte mellemmadder med spegepølse. Derpå tog vi til hendes nuværende ejendom, ‘Ostelageret’ – et lille, nedlagt frysehus i landsbyen, Eg, som er en ægte Mols-idyl. Hovedoplevelsen var en lang travetur til Molshoved – et meget karakteristisk, bakket morænelandskab, som afsluttes med 25 m høje lerskrænter ned til vandet.… Læs mere »Molshoved

Bustur til Ebeltoft

En herlig forårsdag med 888 til det jyske. Nu har Herdis og jeg – hver for sig – lagt rengøringsdillen til side for en stund – og agter at beskæftige os med ‘det eneste fornødne’.

Fortsatte sysler

Jeg må være blevet bidt af en ren regøringsnarkomani, fpr dillen har nu holdt sig i tvende dage. De blev dog tid til en god cykletur langs Sjælsø sydside, Eskeskov, Ebberød og Rudeskov. I morgen holder jeg lang weekend og tager til Ebeltoft. Vi skal til konfirmation i Thisted på søndag.

Huslige sysler

Dagen har stort set været optaget af rengøring, oprydning og deslige. Nødvendige foreteelser uden sindsoprivende elementer.

Messias

Dagens hovedoplevelse var opførelsen af Händels Messias i Christianskirken i Kongens Lyngby. Det var Virumkoret, der stod for opførelsen og en ekstra gevinst var det, at Asta – min kollega Gerners søde veninde – sang med på altstemmen. Messias er blevet en del af min musikalske tradition. Utallige gange har vi sunget den i Aalborg til julekoncerter i Budolfi i min mangeårige sangerkarriere. Det bliver i 2006 50 år siden, jeg blev optaget i Filharmonisk Kor . Ak, hvor har… Læs mere »Messias

Jomfru-tilstand

Ovenpå gårdagens skuffelser med gentagne punkteringer valgte jeg at anskaffe nyt førsteklasses Kevler-dæk og ny slange, så man fik startet fra en jomfruelig tilstand. Er der noget som et nyt dæk? Alene duften! For os som oplevede dækmangelen under krigen synes et nyt dæk stadig at være en næsten uopnåelig luksus. Dengang måtte man slide dækkene op helt ind til lærredet – og gik der hul måtte man lægge afklippede dækstumper uden på de dårlige steder. Den nye reparation er… Læs mere »Jomfru-tilstand

Nu igen!

Det er til at blive vanvittig af. Nu ordnede jeg min cykel i går med ny slange og kærlig pleje – og kørte en underskøn forårstur. Da jeg i dag ville gentage succes’en – hvad ser man så? At just det samme forhjul atter er fladt. Intet under at man bliver gammel før tiden. Der var intet andet at gøre end at lade vreden og skuffelsen rase af på en solid gang vinduespudsning.

Forårstur

Mærkeligt nok finder man typisk sin cykel flad på et af hjulene, netop som man har smurt mellemmadder og lagt æblejuice i rygsækken for en længere tur. Sådan var det forleden. Nu har jeg jo to cykler, så heldigvis klarede jeg turen den dag. I dag lappede jeg forhjulet på den havarerede cykel og kørte derefter en 32 km tur for at se, om den kunne holde til de stenede veje på skovstierne. Det gik over al forventning. Og det… Læs mere »Forårstur

Hovedrengøring

En fin solskinsdag. Men masser af huslige forpligtelser trænger sig på. Solen afslører manglende vinduespudsning. Nedklippede spiræa’er bør på genbrugspladsen. Ja, egentlig trænger hele hytten til et generaleftersyn. Hvorfor pokker har man ikke gjort det, mens det var koldt og dårligt vejr?