Spring til indhold

oktober 2004

Fødselsdag

  • af

Så blev det den 77´ fødselsdag. Herdis gjorde dagen festlig for mig fra morgenstunden. Gode gaver prydede morgenbordet. Vi fejrede dagen med et besøg på Louisiana, hvor der var en interessant udstilling om `Blomster som Billede´ – med bl.a. værker af Monet, Picasso, van Gogh og Nolde. En særdeles interessant udstilling. I det hele taget var besøget en dejlig oplevelse – både udstillingen og en travetur i det solskinnet ved Øresund. Tænk at det skulle blive så flot vejr på… Læs mere »Fødselsdag

Halloween

Denne aften falder som bekendt sammen med min fødselsdag. Hvor uhyggelig baggrunden for dagen ellers er med spøgelser og lignende, så havde jeg en dejlig aften (selv om det var dagen før) sammen med min nærmeste familie – næsten fri for al uhygge. Vi fik sushi’er til middag – en ret, som jeg aldrig før har stiftet bekendtskab med – men hvor var den spændende. Jeg fik en dejlig gave fra Drejøfamilien: et gavekort til det nye operahus. Herdis har… Læs mere »Halloween

Sofaen sprang på mig…

Så kom Herdis – og så kom der gang i sagerne. Allermest havde jeg fra morgenstunden lyst til endnu en lur i dynerne – men sådan skulle det ikke være. Efter afhentning i Valby er det gået slag i slag – i en stadigt forhåbning om, at ‘sofaen skulle springe på mig…’. Men tidspunktet er efterhånden blevet stadig udsat – så nu er vi ved god borgerlig sengetid, og så kan man jo gøre sig sine forhåbninger.

Stille dag

En oplevelsesfattig dag med en gang maveonde.

Kok-familien

Spisning hos den lille familie på Drejøvej er altid et lyspunkt i min aldersmæssige og indskrænkede tilværelse – et tiltrængt og påskønnet intermezzo i livet her i Allerød. Henning står for nye udfordringer i firmaet. Mathias for offentlig optræden og fremgang på Marie Kruse Skolen. Anne som det stabile omdrejningpunkt. Fremtidsmuligheder for familien står altid øverst på dagsordenen, når man besøger Kok-klanen ved en middag iAllerød.

Solrig tirsdag

Det er herligt at vejret kan arte sig så fint som i dag. Med herlig sol. Skønt at skue indefra, samtidig med de presserende huslige gøremål.

Hverdag igen

Så gik busturen tilbage til Allerød efter gode dage hos Herdis i Ebeltoft. Så nu melder alle de daglige huslige problemer sig igen. Sådan er det, når man står ‘på egne ben’.

Efterårs-søndag

En stille ‘hjemme-søndag’ med gennempløjning af ‘Jyllands-Posten’. Det er jo en stor oplevelse for mig at opleve en Søndags-JP live. På grund af min omflakkende tilværelse har jeg afskrevet ‘det skrevne ord’ og læser kun ”aviser på pc’en.

Luther-film

I Palads-biografen i Århus. God film om de sammenfaldende, dramatiske begivenheder i 1500’tallet, da Luther blev katalysator for den samfundsændring, der nedbrød den katolske kirkes enerådende og pengegriske magt. Det var oplysningstidens begyndelse med bl.a. bogtrykkerkunstens opfindelse, der muliggjorde at menige folk selv kunne danne deres mening. Det førte krav om frihed og førte f.eks. til bondeoprør. Personen Luther var på filmen ikke tegnet som den blodrige, kompromisløse person, som jeg ellers havde fået

Suppehøne

Hvad kan hamle op med en god, gammeldags suppehøne på denne stormfulde efterårsdag?