Spring til indhold

maj 2005

Kolesteroltal

Jeg talte med lægen til morgen Kolesterol ligger på 4,6, og det er fint. ‘Blå mærker’ – som jeg har fået i udpræget grad på det ene underben, som følge af en slagpåvirkning – er en følge af den blodfortyndende medicin. Så der slulle ikke være fare på færde i den henseende.

Returneing

Så stod dagen på en almindelig hjemtur fra Ebeltoft til Allerød. Det viste dig heldigvis, at reparationen af lydpotten ikke var så kostbar som det kunne befrygtes.

Øksenmølle (Ørnbjerg)

Dagen bød på en ca.5 km travetur i området ved Øksenmølle i et fredeligt, kuperet landskb.På hjemvejen kørte vi ad skovvejene og gennem Skærsø. Den meget toppede brobelægning ved herregården Skærsø var ikke bilvenlig, hvilket resulterede i en skade på udstødningsrøret på Herdis’ bil.

Middelalderkirker

Det drejede sig om en tur med Hans Jørgen Frederiksen. Emnet var middelalderkirker i Vestjylland fra 1100-tallet. Turen omfattede Gjellirup, He, Stadil og Ulfborg kirker. De er alle opført i romansk stil, og hver for sig meget imponerende.

Stroppetur

Efter den sædvanlige stroppetur med deraf følgende udmattelse tog jeg den lange vej med busser og tog til Ebeltoft. Den sidstnævnte præstation er nærmest en fortsættelse af den første – specielt en fredag – så det er en udmattet fyr, der får en hjertelig og varm velkomst hos Herdis efter en lang og hærdende træningsdag.

Stamtavle

Min bror Jørgen var her i dag medbringende sit program med familiens aner ført temmelig langt tilbage i tiden. Det er et vældig interessant emne, han dér har fået fat i ved en gymnastikkammerats hjælp. Jeg vil nu studere det nærmere, men passe behørigt på. at jeg ikke bliver bidt af den samme bille.Hans næste skridt er at få styr på vores fars søskende.

Bilkørsel

I forbindelse med dagens lægebesøg fik jeg bl.a. hans accept med hensyn til genoptagelse af bilkørsel. Dermed har jeg opnået endnu en af de ‘borgerlige rettigheder’, som jeg mistede som konsekvens af min sygdom. Det er nu min plan på forstandig vis, at genvinde kørefærdighederne gradvist ved øvekørsel her i nærområdet. En bivirkning er, at jeg nu igen kan ærgre mig over de håje benzinpriser. Det har jeg været forskånet for i fem måneder.Endvidere blev der taget blodprøve med henblik… Læs mere »Bilkørsel

Hverdagssysler

Jeg ved ikke, om det er noget særligt at skrive hjem om, men dagen er gået med vask, vand på fyret samt det almindelige, daglige træningsprogram – som kulminerede med den obligate stroppetur på Lyngehus.

Ørelæge

Så har jeg været til ørelægen og fået hørelsen målt i alle ende og kanter. Jeg fik bekræftet udsagnet ‘du kan ikke høre en skid’. Den er gal med begge ørene – nogenlunde ensartet Falder meget brat ved højere toner. Jeg har bestilt et sæt høreappater ved samme lejlighed hos lægen. Med tilskud fa amt bliver det en overkommelig udgift, idet det faktisk er hellt gratis. De kan afhentes ved en konsultation 10.juni kl. 14.15. Så må jeg håbe, at… Læs mere »Ørelæge

Solrig træning

En rigtig varm maj-sommerdag. God til alskens træning. To lange cykleture gik henholdsvis til Lynge og Ravnsholtskoven, Jeg føler store fremskridt – specielt når det er sådant et vejr. Igen i dag har Anne budt på på en hyggelig familiemiddag