Spring til indhold

Juledag

  • af

Så blev det heldigvis tøvejr. Ellers havde vi en hyggelig julefrokost i samvær med Lene og Kristian. Jeg læste med interesse den rapport, som Lene har skrevet som afslutning på hendes bioteknikeruddannelde. Opgaven omhandler forsøg med en ny analysemetode til indikering af blærekræft – UroVysion. Hun har sammen med en medstruderende foretaget forsøg med den nye metode, som efterfølgende er sammenlignet med resultater fra den ‘gamle’ metode. Aalborg Sygehus overvejer at indføre den nye analysemetode.
Selv om det er begrænset, hvad man får ud af gennemlæsning af et sådant fagligt orienteret værk, giver det alligevel omridset af et billede på de metoder, der kan anvendes i forbindelse med denne særdeles udbredte kræftform.
Det nye ved den beskrevne metode er, at den er baseret på DNA. På alle måder fremtræder rapporten velstruktureret og gennemarbejdet. Et flot arbejde! Jeg håber, at Lene høster sig et godt resultat, når hun skal forsvare sin rapport i forbindelse med eksamen i februar næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *