Spring til indhold

Gammelt tapet

  • af

“Se, æbletræer drysser over vejen” synger Aage Berntsen i Carl Nielsens lyriske humoreske, `Fynsk Forår´. Det gør de ikke alene på Fyn, men også her i Røglevænget. Dermed markeres afslutningen på forårsprologen – for at give plads for nye blomstrende satser i det jublende forårskor.
Jeg fortsatte i dag min `evigheds-oprydning´ i skuffer og gemmer. Det giver et retrospektivt gensyn med fortiden. Jeg husker fra min barndom, når vi skulle have nyt tapet i stuerne. Det mest spændende var, når det gamle tapet blev revet af og åbenbarede underlag af tidlere tiders avissider. Det var en oplevelse, at se de `gamle nyheder´ – næstent mere end det nye, blomstrede tapet. Sådan får jeg ved oprydningen rykket mit `tapet´ af og bliver konfronteret med fortiden – på godt og ondt. I gamle breve og notater. Man får oplevet fortiden – men den står stille. Om man nu ønskede handlinger gjort anderledes, så er det ultimativt for sent. Som Monna citerede fra Henrik Ibsen´s skuespil `Brand´ : “Evigt ejes kun det tabte”.
Der er stiftet et nyt parti i dag. `Ny alliance´. Det er Naser Khader mfl., der vil påbegynde et nyt radikalt lignende parti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *