Spring til indhold

AQUA-besøg

Vi var i dag i AQUA i Silkeborg på den årlige familietur i MellerGraum-klanen. Det er et interessant, meget levende og fortællende museum, specielt fokuseret på vand i alle sammenhænge – ikke mindst i forbindelse med fisk, fugle og dyr. Vi havde par kompetente guider til rådighed for at få størst muligt udbytte af besøget. Det giver stof til eftertanke, når man hører, at det vand, der er tilgængeligt som drikkevand kun udgør en enkelt procentdel af klodens samlede vandresourser. Museet giver mulighed for at iagttage vaskebjørne, oddere, minke m.fl. i deres naturlige omgivelser.
Samtidig er det moderne museum placeret i en stor park, der tidligere har været en del af et tuberkulose-sanatorium. Det giver rige muligheder for alle slags fritidsudfoldelser. Ligeledes er der også udendørs spisemuligheder. Kort sagt var det et ideelt mål for familieturen 2007. Aftensmaden blev indtaget på en prima restaurant på den tidligere papirfabrik ved Gudenåen.
Silkeborg – med den smukke beliggenhed ved Gudenåen – er i sig selv en attraktion. Sammenlagt gav dagen en stribe positive oplevelser for de ca. 50 familiemedlemmer. Den årlige familietur er en fasttømret tradition, der efterhånden har en snes år på bagen. Den har bevirket, at der nu i tre generationer er et fastttømret familieforhold. Der skal for den enkelte en meget vægtig grund til for at udeblive fra ‘træffet’, derfor ligger ‘mødeprocenten’ godt oppe i 90’erne. . Som afslutming på mødet vælges en ‘bestyrelse’ med medlemmer fra de oprindelige fire ‘stamfamilier’ for næste års familietur, som vi allerede nu kan se hen til.
Der er ingen tvivl om, at denne tradition medvirker til et aktivt og værdifuldt netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *