Spring til indhold

JØKO-hjælp

  • af

Gennem mange årtider er vor familie stedse blevet erindret om, at min bror, Jørgen, allerede i underskolen fik et smigrende vidnesbyrd indført i sin karakterbog. En gestus, der så langt fra kom os andre brødre til del. Læreren skrev nemlig: “Gid alle var som han!” Det må have været en ualmindelig skarpsindig og fremtidsskuende lærer, der allerede i barndommens dage kunne forudse, at denne betegnelse ville blive kendetegnet for hans elev hele tilværelsen igennem. Nu er det vel ikke helt nøje defineret, hvilket område, læreren i særlig grad har haft i tankerne, da han skrev de profetiske ord. Jeg vælger dog at tro, at det dækkede over et bredt spekter.
Ikke mindst inden for begrebet `hjælpsomhed´ har udtrykket i hvert fald fuld valør. Utallige har nydt godt af hans altid beredvillige handymands-hjælp. Under navnet `JØKO´ har familie og venner fået løst en stjernerække af små og store problemer årene igennem. Store problemer bliver små, når de kommer i JØKO´s hænder.
I dag var det min tur til at være taknemmelig over en resolut indsats i forbindelse med en genstrig dør. Et problem som oversteg mine egne evner. Men som altid, når sagerne kommer i den rette JØKO-hånd, så klares problemet hurtigt, let og elegant. Han lever helt op til det gamle ise ordspil: ‘veni vidi vici” som bekendt betyder “han kom, så og sejrede”.
Når han så til fulde møder op med sin søde, assisterende pige ved sin side, så er der oven i købet lagt op til en hyggelig eftermiddag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *