Spring til indhold

Søderberg

Jeg har lige færdiglæst Jens Chr. Hansen og Søren Domingo’s bog om Jess Søderberg, som i 190’erne af Mærsk Mc-Kinney Møller blev udpeget til at overtage ledelsen i det kæmpestore familieselskab, A. P. Møller. Der kunne ikke inden for familien findes en arvtager til at lede det store selskab. Det var en vanskelig stilling at overtage. Siden sin udnævnelse til jobbet skulle der hengå adskillige år, inden Søderberg for alvor kunne vise sin personlige duelighed som topleder i den store koncern. Den efterhånden nu 93 årige Mærsk havde vanskeligt med helt at slippe tøjlerne.
Søderberg fik dog efterhånden ændret firmaet på afgørende punkter. Tidligere var ført en forsigtig finanspolitik, men Søderberg fik i udstrakt grad kapitalen ud at arbejde. Det fik indtjeningen til at vokse dramatisk. Omsætningen ventes at ville være steget fra 50 til 350 milliarder, når Søderberg takker af.
Koncernen bestod førhen af en række mindre virksomheder inden for vidt forskellige områder. Disse er efterhånden frasolgt, og der koncentreres om kærneområderne: skibsfart, olie og detailhandel.
En interessant og letlæst bog om en interessant personlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *