Spring til indhold

De fire

  • af

Det var denne gang mig, der havde værtparret for det månedlig træf af de fire tidligere kolleger. Jeg havde planlagt en tur, der gik fra Farum station til Farums Kulturhus, hvor der i reglen er seværdige udstillinger af forskellig ar. Der var ophængning af malerier af flere kunstnere, som dog ikke påkaldte sig den store interesse. En udstilling af træskulpturer havde nogle vældig spændende genstande.
Størst interesse samledes sig om en fotoudstillig fra Galapagos øerne, Der var virkelig gode billeder af det egenartede dyreliv på de meget isolerede øer. Der er strenge reestriktioner med hensyn til at turistbesøg på øerne for at det særlige dyeliv kan fortsætte uden den indgriben, som civilationen har medført i den øvrige verden. Historisk knytter øerne sig til Darwin, idet det var her, han udkastede sin teori om ‘arterne oprindelse’. Hans opdagelse blev særligt inspireret af en fugleart, finker, der med fælles oprindelse havde tilpasset sig optimalt til de specielle leveforhold på de forskellige øer. Det kan eksempelvis ses på deres næb. Han har skabt begrebet ‘Darwins finker’! .
Hjemture til Røglevænget foregik med bus lige til døren – dog efter en lang rundtur det meste af Nordsjælland rundt. Jeg var vært for en fiske-frokost, der blev ledsaget af en 100 års Aalborg-akvavit 1891-1981, som jeg yderligere havde gemt i 26 år til denne lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *