Spring til indhold

Tilbageblik

  • af

Når min svigerdatters far er på bsøg fra Nørresundby, har han altid avisudklip af fælles interesse med. Jeg var meget glad for artiklen om min gamle fabrik Nordens arealer. Det skulle ikke undre mig, om der om føje år ligger et større boligkompleks på de velbeliggende grunde. De ligger jo fantastisk dejligt lige ud til fjorden. Men man må jo nok kalde det en omvæltning fra den tid, da jeg var dér, og hvor der blev arbejdet i ‘ansigtets sved´ – uden megen tanke for den skønne natur. Der var et dejligt luftfoto af hele området, så jeg bliver helt nostalgisk.
Det var den gang dejligt befriende, når problemerne på fabrikken hobede sig op, da gå en tur ud til fjorden ved Nordens havn. Der kunne man så i ro og fred kigge ud over vandet og over til Egholm. – og nyde den eventyrlige stilhed. Det kunne nok lutre sindet og sætte hverdagens besværligheder på rette plads og i rette perspektiv..
Et billede af Kastellet i København er også fremragende. Der har jeg gået vagt adskillige gange – rundt omkring bygningerne og stien på volden. Jeg har oven i købet været der en nytårsaften. Det var naturligvis et tab, at jeg ikke kunne få orlov og besøge min Monna. Men det var vældig flot at se fyrværkeriet inde over byen her fra denne yderligt beliggende post. Selv om jeg jo var soldat ved Gardehusarerne i Næstved, havde vi et par gange 14-dages Københavnervagt, hvor vi skulle udføre en række bevogtnings- og specialopgaver. Vi var indkvarteret på Bådsmandstrædes kaserne – det nuværende Christiania.
En tragisk opgave, som faldt i vor lod, var at hente ligene fra et engelsk fly med 4 personer. Flyet havde ramt en mast og styrtet ned på Amager Fælled.Det var et terræn, hvor der ikke kunne køres, så vi måtte slæbe ligene i presenninger over en lang vej, for at de kunne blive kørt bort. De var godt forbrændte og forkullede, og man glemmer vist aldrig den ubehagelige og uhyggelige lugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *