Spring til indhold

Folketingets åbning

  • af

Folketinget åbner traditionelt den første tirsdag i oktober, og her holder statsministeren sin store tale om `Nationens Tilstand´. Som sædvanlig kommenteres den fra oppositionens side som indholdsløs og det, der er værre. Talen kunnne dog berette om et land, der har rekordhøj beskæftigelse og god orden på mange områder. Aldrig har arbejdsløsheden været lavere, og det forsøges at få de sidste – mere eller mere villige – ud på arbejdsmarkedet, samtidig med at der åbnes for udenlandsk arbejdskraft.
Men som arbejdsløshed skaber problemer, så skaber fuld beskæftigelse så sandelig også sine problemer. Den store procentdel offentlige ansatte mener – mere eller mindre berettiget – at de ikke får del i kagen. De er i færd med at fremsætte urealistisk høje lønkrav.De har på denne strategisk valgte dag samlet massive demonstrationer foran Christiansborg, og i de andre store byer.
I Danmark kan man heldigvis demonstrere risikofrit for sin sag – stor eller lille. Det er en af de demokratiske fordele, vi har i vort land. Man kommer måske til at sammenligne forholdene andre steder i verden – aktuelt i Burma, hvor det absolut ikke er uden personlig fare ar tilkendegive sin mening offentligt.
Jeg havde iøvrigt planlagt et besøg på biblioteket, men på vejen derhen mødte jeg to af mine nærmeste naboer på Røglevænget – begge enlige kvinder. “Skal du ikke osse vaccineres?”, sagde de “det er helt gratis.” Så blev jeg draget med ind i Pensionisthuset og stukket i skulderen og var dermed vecineret i et årstid mod influenza.
Iøvrigt har det været en dejlig solskinsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *