Spring til indhold

Bulletin fra Willy

Hermed en opdatering om Willys tilstand pr. 27. maj.

Efter ca. en uges indlæggelse på Hillerød Hospital blev Willy den 11. maj – og til vores store lettelse – overført til Frederikssund Hospital, Neurorehabiliteringen. Dette er en specialafdeling til genoptræning af hjerneskadede, apopleksiramte patienter, og en videreførelse af det nu nedlagte Esbønderup Sygehus, hvor Willy tidligere har været indlagt og genoptrænet med stor succes.

Hvordan går det så nu med Willy?

Det korte svar på spørgsmålet er: det går fremad, men i ganske små skridt. Vi var til forløbssamtale med læge og fysioterapeut i tirsdags, hvor meldingen var at Willy absolut gør fremskridt, de vil beholde ham på Frederikssund 1-2 måneder endnu, og det mest sandsynlige udfald derefter er kommunalt plejehjem med genoptræning, når der ikke kan gøres mere fra Frederikssund. Her koncentrerer man sig om de første op til 3 måneder, hvor de væsentlige fremskridt foretages.

Willy er svært ramt med en hjerneblødning i venstre hjernehalvdel med udtrækning på omkring 3 x 3 x 6 cm (hvilket er meget!). Man betragter stadig skaden som ”frisk”, dvs. bedring kan forventes. Han lider af afasi (dvs. tab af sprog – både forståelse og udtryk) og apraksi (dvs. evnen til at planlægge/koordinere bevægelser). Talepædagogen gjorde opmærksom på at adlydelse af selv af simple instrukser (såsom “løft armen”, “kig hen mod mig”) ikke pt. falder inden for evnerne.

Vi mener dog at have sporet en fremgang i vores omgang med Willy. Han virker mere bevidst, opmærksom og afslappet, lytter opmærksomt til hvad vi fortæller – specielt om Mathias’ igangværende eksamen, og kvitterer med interesseret/engageret stemmeføring og nik. Vi forstår endvidere flere og flere sammenhængende ord i talestrømmen – dog især rutineprægede fraser som: “i lige måde”, “tak fordi du kom”, “jeg siger tak”, etc.

Succesfuldt udfald af vore besøg er dog stærkt afhængige af det valgte tidspunkt, det ideelle tidspunkt synes at være omkring 16.45, hvor han er oppe i kørestolen, frisk efter eftermiddagsluren, men endnu ikke udmattet efter aftenmåltidet kl. 17.30-18.00. Herefter er han også OK, men mere træt og “vrøvlet”.

Højre side af ansigtet hænger i forskellig grad fra næppe synligt til ret udtalt. Der er bevægelse i højre lemmer, men mest de instinktive/lette reflekser som knytte hånden, vrikke med foden, etc.

Jeg vender tilbage så snart der er nyt – senest efter den næste forløbssamtale på hospitalet om ca. 1 måned.

Hilsen
Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *