Spring til indhold

Kvinderegime

Gennem det meste af vor historie har det været manden, der har været den styrende kraft. såvel i familien, som i samfundet som helhed. Det har været en af grundpillerne, som vi har bygget vor kultur op på. Det mandsdominerende familie- og samfundssystem stammer jo mærkelig nok fra nomader i mellemøsten, hvor det traditionelle kvindesynspunkt stadig er det samme tusindårige og uforandrede.

Herhjemme skete ‘kvnidernes frigørelse’ faktisk fra 1915, hvor danske kvinder for første gang fik stemmeret. Siden den tid er flere og flere samfundsopgaver gået over på kvindehænder. Det har udløst en stor potentiel reserve i vort samfund. Ikke mindst pga lettelse i husholdningsarbejdet er der blevet plads på de tidligere af mænd dominerede områder.

Overordnet set lægges der stadig et pres på de mandlige del af befolkningen, som trænges stadig længere tilbage på scenen. Man må forudse, at der på et tidspunkt vil opstå en modpart til Kvindebevægelsen for at give et modspil.

Mon vor del af verden vil bevæge sig imod en styreform, som kan kaldes Matriarkat. Jeg kender ikke nuværende steder på kloden, hvor kvinder har en så betydelig indflydelse på Samfundsmagten, at det kan kaldes et matriarkat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *