Spring til indhold

Kommissioner

  • af

 Med stor succes sang Jørgen Reenberg sangen om admiralen fra operetten ‘Pinafore’. I et af versene fortæller han om komisioner, “- og så kom jeg ind i en fin kommision, for i sådan én skal der altid sidde no’en”. Det er en sandhed, og kommisioner benyttes flittigt af den siddende regering.

Der er netop nu nedsat en Irak-kommision, der får mindst 5 år til sit arbejde, der formentlig vil koste skatteyderne flere snese mio. Fomentlig uden af der kommet noget nyt og epokegørende ud af det. Fra flere eksperters side peges på, at en sådan undersøgelse er unødvendig og blander politik og jura sammen.

Farum-kommisionen, der nu har siddet i 10 år og har kostet 40 mio har netop afleveret sin betænkning, som omfatter 12000 sider. Brixtofte har opnået at blive dømt og straffet, mens kommisionen har grublet. Sagkyndige påpeger, at de spage koklusioner kunne være nået med mindre indsats og midler ad anden vej.

Der forventes vel også nu gang i den Skattesags-kommision, der skal klarlægge forholdene omkring lækagen i Helle Thorning-Smidt’s skattesag. Men har denne sag ikke en undertone om at stække en politisk modstander i lang tid fremover..

Kommisioner er også et middel til at dreje nutidig politisk fokus væk og rette opmærksomheden mod fortiden. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *