Spring til indhold

Forårsmøde ved Monna’s grav

På denne solbeskinnede dag er det 16 år siden, at vi mistede Monna. Jeg mindes hende ved et besøg på kirkegården. Der en stilhed og en ro på sådan en forårsformiddag, så man føler det nærmest, som man er i nær kontakt med sin kære, som man har delt glæder og sorger med gennem et langt liv. Tankerne har frit spil her til en tur i mindernes verden.

*

Medierne er fulde af strigheder inden for de to regeringspartier, S og SF. Derimod hører man ikke meget til det tredie regeringsparti, de radikale. Med den snedige og dristige strategi, partiet effektuerede før valget, lykkedes det partiet at føre landets politik over i en borgerli retning, samtidig med at man åbnede op for en fornyet regering. Man må erkende, at den dristige politik er lykkedes perfekt.

Margrethe Vestager sidder nu tungt på den nuværende regerings politik, der nårmest er en videreførsel af den tidligere regerings.. Det har skabt frustrationer blandt vælgerne i S og SF, der gik til valg på en mere decideret velfærdsorienteret politik.

Man hører ikke meget til Vestager i medierne. Måske er det ikke klogt af hende at profilere sig for kraftigsk, så hun ikke kommer til at ‘overstråle’ Thorning som en slags ‘over-statsminister’. Ved at holde en lav profil undgår hun også at blive en del af S og ST’s interne stridigheder med deraf følgende ansvar for at blive en part i opgøret.

Alt i alt sidder RV i en gunstig position til et kommende valg. Men der er vel også nok en grænse for, hvor længe man kan føre en tilbagetrukke, neutral politik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *