Spring til indhold

Vierø – navnet og dagbøger

Det er hyggeligt, når man får en hilsen fra familie og venner fra længst forsvundne tider Det fik jeg i dag, da et familiemedlem til Monna fra Jyderup ringede mig op.

Foruden en opdatering af begivenhederne i vore nuværende familiekredse, var emnet en beskrivelse af Monnas tipoldefar, der i sin tid var gartner på slottet ‘Eriksholm’ ved Holbæk. Han var en driftig mand, der levede i den sidste del af 1800-tallet.

Denne gartner satte sig præg på Holbæk-området ved at stifte Luthersk Mission dér. Han udførte malerier fra området, og han beskrev i en dagbog nøje sine oplevelser og sin dagligdag i en tid, hvor transport i høj grad fandt sted til fods.

Han var født på en lille ø. der i sin tid lå ved Munkebo ved Odense. Nu er øen blevet landfast med Fyn. I 1906 skiftede han slægtsnavnet Andersen ud med sin fødeø’s unikke navn, Vierø. Det lever videre i en slægt, der nu har vokset sig særdeles omfangsrig.

Jeg er stadig i besiddelse af originalt materiale, fra gartnerens tid bl. a. nogle af hans  originale dagbøger.

Interesserede er velkomne til at overtage det ved afhentning.

1 tanke om “Vierø – navnet og dagbøger”

 1. Hej Willy

  Jeg er tipoldebarn til den gartner du beskriver. Det var min fars oldefar.
  Selv kom han meget i bedsteforaeldrenes hus i Skippervej 1 i Stige og sejlede derefter som ung dreng i sin onkels bergspidsgatter i Odense Fjord.

  Jeg er meget interesseret i en kopi af dagbøgerne hvis du stadig har dem.
  Mange tak paa forhaand
  Louise Vierø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *