Spring til indhold

Venstre overhaler Socialdemokrater

Dagens meningsmåling bedømmer Socialdemokraterne til kun 18% af vælgerassen, hvorimod Venstre stormer frem til næsten det dobbelte. Det peger entydigt på, at der er stor utifredshed med Thornings resulteter igennem hendes statsmministerperiode på et halvt hundrede år.

Det er naturligvis uklart, om hendes situation kan ændres til fremgang i den nærmeste tid. Erfaringen viser, at det er vanskeligere at vende nedtur til optur, end det er den modsatte vej. Nedtur har det med at sætte sig fast.

Tallene må være gunstige for Venstre, der nu er større, end regeringspartierne. Der skal dog klogskab til for at forvalte denne situation, der hurtigt kan ændre sig under andre politiske sammenhænge.

Nedgangen i det socialdemokratiske vælgertal må uundgåeligt berøre fremtidsmulighederne for ikke alene statsministeren selv, men også ministre og folketingsmedlemmer, der ser deres fremtid truet.

Der er fremsat en teoretisk mulighed fra DF. Thorning styrer i virkeligheden mod et fremtidigt mål i EU regi. Mon det er realistisk?

*

Min bror, Jørgen, har skrevet en personlig og rørende skildring af sin tidligere klasselærer, Knud Larsen, der som leder af modstandsgruppen, Holger Danske, blev arresteret, tortureret og dræbt af tyskerne under besættelsen. Jørgens erindringer er sendt til Knud Larsens familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *