Spring til indhold

Tro og religion

  • af

Tro og religion er krumtappe i tilværelsen, som altid har samlet befolkningsgrupper, og samtidig har splittet befolkningsgrupper. Det ser tilsyneladende ud til, at netop dette emne har været indvævet i menneskehedens historie fra allerførste færd.

I lighed med andre levende væsener – det være sig dyr eller planter – har det været livsbetingelsen at overleve som individ og på et højere plan overleve, som gruppe. Naturen har i et indbygget system sørget for, at arterne ikke udviklede sig ud over en vis mængde ved at sørge for en regulering i form af fjender eller sygdom.

Mennesket har i udstrakt grad elimineret sine fjender, der skulle regulere netop væksten i menneskearten. Fjender, som sygdom og rovdyr, er på vej til at blive udryddet. Det vil øge menneskehedens stadige vækst, som nærmest udvikler sig i et rasende tempo.

Det er kun i en begrænset del af menneskets verden, man for alvor har vekslet naturens mål om evig vækst med en kunstig regulering. Ved prævention og kvinder på arbejdsmarkedet er det lykkedes at nedsætte væksten af de lokale befolkninger. Det indebærer dog store konsekvenser over for det øvrige verdenssamfund, som stadig følger naturens grundlæggende udviklingsmønster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *