Spring til indhold

Morgens, morgens …

  • af

Statsministerens pressemøde kom også denne tirsdag kun til at handle om én ting. Nemlig den fatale betalinggsring om hovedstaden, der nu i månedsvis har hængt som en møllesten om regeringens hals som en mare. Netop denne ring er det eneste punkt, der er tilbage af SF’s gyldne vælgerløfter. Det vil derfor være et smerteligt, politisk nederlag at miste denne synbare begrundelse for at være deltager i en regering.

Forunderligt er det vel, at et sådant spørgsmål om en betalingsring, kan få en sådan ophøjet politisk betydning. I den givne situation overskygger sagen fuldstændig partiernes virkelige og interne synspunkter. Hvad vil man egentlig dybest set med magten, hvis man kommer i regering. Hvilke politiske afsæt vil man kæmpe for. I det perspektiv synes den fatale ring at være en detallie, som må kunne få koncensus via en bred debat i det offentlige rum.

Vi fik ikke i dagens pressemøde svar på regeringens afgørelse på dette ømtålelige emne. Det kommer i morgen, bedyrede statsministere. ‘Morgens, morgens, nur nicht heute’.

Det forlyder nu, at betalingsringen droppes, og at den kollektive trafik – og SF tilgodeses med en mia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *