Spring til indhold

Night and day

Forleden ved familiemiddagen kom snakken ind på den gamle film-melodi ‘Night and Day’. Her konstateredes en sjælden familiær interesse omkring denne melodi, som Cole Porter skrev i 1930-erne. en af de ældre ting, der er gået næsten uberørt gennem min slidte hukommelse trods de mange år.

Det var i sin tid en melodi, der var på alles læber. Ved baller i bl. a. i KB. hallen dansede vi til disse toner ved de jævnlige baller.

KB-hallen vakte også minder. Midt i min læretid gik jeg ind i Modstandsbevøgelsen og i forlængelse af denne tid deltog jeg i vagttjeneste i flygtninge-lejre. KB-hallen blev også benyttet til formålet. Hele det store gulv var belagt med familier, der kun havde få kvadratmeter til rådighed.

En pudsig begivenhed udspandt sig i dette tidsrum. Jeg følte, at jeg måtte orientere min arbejdsplads om, at jeg var forhindret i at komme på arbejde. Så jeg mødte op med uniform, armbind og gevær for at melde min udeblivelse. Jeg var i Modstandsbevægelsen i tre måneder. Det gjorde dog ikke noget skår i min lærlingeuddannelse, der blev klaret rettidigt med karakteren ‘særdeles veludført’ og belønnet med en regnestok med indgravering og fine ord med på vejen.

Desværre nedbrændte KB-hallen  for et halvt års tid siden. Mon den minderige hal genopføres?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *