Spring til indhold

Nytårsdag

Ja, denne dag er også traditionel, Den sene nytårsaften-sengetid medvirker en forsinket opvågning. Men altid så betidst, at man ikke komme for sent til nytårskoncerten fra Wien, der sætter en optimistisk start på det nye år med de glade og forførende Strauss toner.
Så er det tid for at ringe og maile til venner og bekendte med gode ønsker for det nye år.
Derefter tages de letsindigt vedtagne nytårsforsætter op til en kritisk revision – dog som oftest med det resultat, at de på det nærmeste ville være uigennemførlige. Resultatet bliver så måske det sædvanlige, at alt går videre, som det plejer. Det er måske heller ikke så galt endda.
Statsministeren holdt sin nytåtstale i TV. Som forventet ikke så optimistisk, som forhen i de sorgløse og gode år. Den globale finansiellle krise er kommet uventet imellem.
Han påpegede dog, at krise ikke blot er et dårlig tegn – men på den anden side giver mod og brændstof til nye tanker og nye udfordringer. Danmark har måske en god mulighed ved at blive førende inden for klimaomeådet, som udover at mindske udslip også vil føre os ud af de ikke-demokratiske olielandes favntag. Næste års klima-topmøde skulle gerne give Danmark en førerstilling på området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *