Spring til indhold

Røde skattelettelser for arbejdende

  • af

Kan en socialdemokratisk ledet regering føre borgerlig politik? Det er måske lige det, vi er vidne til i denne tid. Man kan måske nok tilstå, at udadtil har vi en regering, der i høj grad er sammensat af socialdemokrater og SF-folk. Men det er er De Radikale, der har klistret regeringen sammen og dikteret rammerne for samarbejdet, så det er faktisk en radikal og borgerlig politik, vi i virkeligheden er vidne til.

Flere detailler viser, at det er lykkedes at få borgerlige emner i spil. I dag læser vi, at SF-skatteministeren er talerør for en markaant sænkning af topskatten. Det ser ikke ud til at skabe de store vanskeligheder, at denne ‘prøveklud’ er blevet udsendt. Han betoner, at de lavestlønnede og kontanthjælpsmotage3rne allerede har fået deres. Måske en meget klog politik.

Problemet er dog, hvorfra provenuet for de lavere topskatter skal komme fra. Alle tilgængelige skattekilder ser ud til at være indtørret. Tilbage står næsten kun boligbeskatningen, som blev nlsat ved skattestoppets indførsel i 2001. Den har inge hidtil regering turde røre ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *