Spring til indhold

Marathon

Nok er marathon for det meste forbundet med sportslige præstationer, men for tiden vælter begebet sig også ind i de kirkelige cirkler, hvor man sætter et slags kapløb i gang med henblik på at folk skal læse hele bibelen fra den ene ende til anden – inden for en vis oversigtelig periode.
Sikkert en god ide, selv om præsttionen næppe fordrer nogen dybere forståelse af substansen i teksterne. Om der så hænger noget langtidsvirkende på eller ej, må fremtiden vise. Muligvis er begrebet inspireret af den systematiske indpiskning af koranlærdom, der praktiseres i muslimske kredse og piskes ind i børnene, lige fra de er små.
Der er også sat en sådan ‘sportsbegivenhed’ i værk i Ebeltoft, og Herdis har deltaget heri.
Jeg ser på Nettet, at selv paven er med på det nye begreb.
For mit vedkommende har jeg altid interesseret mig for det historiske billede, der tegnes i ‘Det gamle Testamente’, så jeg er gået i gang med 1. Mosebog – dog ikke i konkurrencetempo.
Set fra en historisk side er det stadig den samme tragedie, der foregår i det lille hjørne af Mellemøsten. Et mindre folkeslag, der aldrig har fundet sin plads i regionen – men i en forbavsende grad har formået at sprede sig talrigt over hele jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *