Spring til indhold

Fra lærling til politiker

Jeg ser på Nettet i dag, at min gamle maskinlærling, Kaj Poulsen, fra Norden er død.
Han var lærling i begyndelsen af Frede Jensen ‘s og min tid, efter at vi – hver på sin post – havde overtaget ledelsen af værkstederne og hvad, der fulgte med – efter at fabrikken egentlig den gang skulle lukkes.
Kaj Poulsen har vel hele livet igennem været en komtroversiel person. I sin lange folketingsperiode gik han ofte imod partilinien, Han var i hvert fald besværlig også som lærling, hvor han gik mere op i det partipolitiske end det faglige stof. Vi måtte derfor ofte – uden resultat – tale donner til ham for at føre ham på rette vej.
Jeg mødte ham senere i hans folketingsperiode i flyveren hjem fra møder i København, og han fastholdt godmodigt til det sidste, at jeg havde truet med at ‘fyre’ ham som lærling, hvilket måske nok skulle passe, men som jeg aldrig klart erindrede. I hvert fald gjorde han en glorværdig karriere som politiker. En karriere, man må beundre ham for.
Han fik i sine sidste mange år – som bonus for sin politiske optræden – hverv som leder af LO og medlem af byrådet i Aalborg.
Nu har vi vist kun en Norden-lærling, Bjarne Lausten, fra Norden tilbage i Folketinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *