Spring til indhold

Festlig juleferie

Nu er jeg atter tilbage i Røglevænget efte en tre-ugers juleferie i Ebeltoft. Det har været en oplevelsesrig tid.

Anne og Henning befordrede mig søndag den 18. december til Odden og puttede mig på Mols-færgen. Herfra blev jeg efter overfarten kærligt ilandbragt af Herdis, Lene og Kristian og hjemført til de kendte stuer, der nu var juleudsmykkede

Juleaften blev fejret i selskab med Lene og Kristian, samt Lenes forældre. En hyggelig aften med masser af gaver, hvoraf en mindre – men kærkommen – del kom mig til gode. Lene og Kristian meddelte, at de planlagde bryllup i foråret. Det gav mærkbar glæde i forældrekredsen.

Juletiden var begunstiget af et supergodt vejr uden sne, og jeg købte straks en rollator på Nettet. Den har jeg haft megen glæde af ved daglige sonderinger i det litterære nærkvarter, hvor store danske digtere beæres med gadenavne.

Nytårsaften fejredes traditionelt sammen med Lis og Jørgen, som er mangeårige venner. Herudover havde vi ugerne igennem små sammenkomster med forskellige medlemmer af Madklubben, såvel i hjemmene som i sommerhus.

Dagene gled i en hurtig strøm med allehånde oplevelser. Herdis fik et ønske om en opvaskermaskine opfyldt, så jeg blev derved lempet ud af det ellers så opbyggelige samvær omkring den traditionelle gammeldags opvask. Til gengæld skoldede jeg ikke fingrene på det varme vand.

I går – den 8. januar – hentede Henning mig på adressen og transporterede mig hjem. Det kan jeg ikke takke godt nok for. Jeg fandt mit hjem i fin og opvarmet stand og med fyldt køleskab.

Det har sandelig været en god juleferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *