Spring til indhold

Spindoktorer

  • af

En ny stillingsbetegnelse er dukket op i løbet af de seneste år. Det er stillingen ‘spindoktor’. der dækker over ministres personlige rådgivere eller pressefolk, der skal gøre ministerens ageren spiselig for den brede befolkning. Det er et område, der efterhånden har beskæftiget et betragtelig antal personer. udskiftning af spindoktorer sker relativt hyppigt, så der findes efterhånden en større skare af dem, som med rod i deres tidligere erhverv ernærer sig på andre tribuner i medieverdenen, fx som højt profilerede og vellønnede kommentatorer.

På stående fod kan nævnes et udvalg af flokken, Ulla Østergaard, der står bag TV 2 News programmer med ‘Mogensen og Kristiansen’ og privat er partner med Peter Arnfeldt, som aktuelt er aktør i den verserende, lækkede Thorning-skattesag. Hun trækker sig nu fra de politiske programmer på News på grund af habilitets-forholdet. Hertil kan nævnes andre tidligere spindoktorer Henrik Qvortrup, Michael Ulvemand, Helle Ib, Niels Krause-Kjær og Ralf Pittelkow. Listen kan yderligere kompletteres med navne som Mikael Børsting, Søs Marie Serup, Morten Bøje Hviid, Jacob Winther og Morten Langager. Ja, mange har i de seneste år været aktører i dette uigennemsigtige erhverv i længere eller kortere perioder.

Selv om sikkerheden i jobbet er minimal, er lønnen til gengææld høj. Spindoktoren kan fyres prompte og forlader i hvert fald jobbet ved ministerskifte. Faktisk er lønniveauet på højde med ministerløn.

Antallet af spindoktorer vil ikke formindskes ved den aktuelle regering, der modsat har varslet et større antal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *