Spring til indhold

Dagbog fra midten

I går aftes bivånede Herdis og jeg den meget omtalte og opreklamerede film af Christoffer Guldbrandsen, ‘Dagbog fra midten’, i DR 2. Den omhandler starten på det nydannede parti, ‘Ny Alliance’ – dets storhed og senere opløsning og fald.
Det nystiftede parti havde selv ønsket at få partiets fødsel optaget – vel sagtens for at dokumentere partiets glorværdige start af hensyn til den historiske eftertid.
Nu blev det en slags nekrolog over et fejlslaget projekt, og billedsekvenserne indrettet og redigeret til dette formål. Filmen viste manglende politisk tæft hos stifterne og hos de forskellige medløbere af forskellig art, som flokkedes om det nye parti. Ikke mindst kunne det undre at se Jørgen Poulsen, tidligere Røde Kors, optræde som pauseklovn og kynisk beregner. Det havde man næppe ventet, når vi tidligere kendte ham i hans ‘menneskekærlige’ stilling.
Man sad tilbage med indtrykket af en ‘børnehave’ med personer, der blev karakteriseret som de ‘gode’ og de ‘onde’.
Mon filmsstrimlerne ikke var blevet klippet anderledes sammen, dersom ‘Ny Alliance’ havde udviklet sig til en succeshistorie?
Herdis er taget tilbage til Ebeltoft efter en uges ophold hos mig. Der kom en del sne i nat – og jeg er taknemmelig for, at Herdis ryddede fortovet, inden hun tog af sted.
Herdis melder nu sendt på eftermiddagen, at hun er kommet godt i havn. Turen er gået perfekt – og hjem og computer er fundet i god behold..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *