Spring til indhold

It’s in the air

Min søn, Henning. meddelte for nylig på sin blog, at han nu har fået fornyet sit flyvecertifikat. Det  sker ved en flyvning sammen med en instruktør og gælder herefter for yderlig en toårig periode.

Det fik mig til at mindes en film fra 1930’erne, ’It’s in the air’ med George Formby. Skønt humoristisk, gjorde den et betydeligt indtryk på mit drengesind her i den begyndende verdenskrigsperiode.

Filmen kan dog næppe have inspireret Henning til hans interesse for flyvning, men allerede som ganske lille var han opslugt af det luftbårne. Måske var det var med den udtjente jetjager på legepladsen, det startede. Den store ’dydine’ gjorde et mægtigt indtryk på ham. Senere blev det til flymodeller i plastic, der dominerede drengeværelset. I det fri var famillien ude at sætte svævefly og motormodeller på vingerne. Modellerne kom dog oftest hjem som havarerede. Interessen kronedes med certifikatet som pilot efter uddannelse på den lokale flyveplads her i Allerød. Det var en institution i byen, vi har mistet og stadig savner og begræder.

Men Henning’s gennemgående livsinteresse har i alle årene ligget et og samme sted. ’It’s in the air’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *