Spring til indhold

Alternativet

  • af
Når man bevæger sig udendørs og mærker en vis fugtighed i atmosfæren, stilles man over for et apørgsmål med to udgående svar. Er det resterne af et regnvejr, der er på vej væk  eller er det forløberen for et nyt ankommende. Således filosofisk udrustet startede jeg dagen i dag – gladeligt opstemt på at indlede en ny uge, der skulle blive anderledes tør og indholdsrig end de foregående. Jeg mødtes allerede ved udgangen af en let fugt. Det er nok
eftervirkningerne fra et natligt regnvejr, tænkte jeg optimistisk. Selv om fugten tog til i styrke, fortsatte jeg ufortrødent kursen mod SuperBest, hvor jeg havde i sinde at glæde mit køleskab med såvel Ketchup og sød sennep til fremtidige pølsegilder. Men ak! Allerede på halvvejen til målet udviklede fugten sig til små regndråber. Nok små, men med slet dulgte visioner om at samle sig til en rigtig, traditionel efterårs gennembløder.
Nu sidder jeg her i tørvejrshulen – men hvad skuer jeg llige nu ude i min gårdhave. Rigtig gættet! Min nye havemand i flittig færd med at klippe ned og feje op. Hvor jeg valgte den pessimistiske tilgang til vejert, så tog han den optimistiske, iført regnfrakke. Tro mig, man føler helt dårlig samvittighed på min stands vegne.
Jeg har været ude i havedøren for at prise hans ihærdighed. Samtidig bød jeg ham ind på en pilsner for dog at skabe balance mellem hans indre og ydre fugtighedsgrad. Men nej – der drikkes ikke til arbejdet. Gid den danske ungdom tog ved lære af sådanne gamle kæmper, der har skabt det Danmark, vi i dag lever i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *