Spring til indhold

Stening

Et af tidens genemgående emner er islam og islamisme. Her indtager den danske iman og konertit, Abdul Wahid Pedersen, en aktuel plads. Han angribes bl.a. for sin støtte til Koranens bud om stening af utro kvinder. Det er helt i orden, siger han, det står sort på hvidt i Koranen.
Den danske iman har en broget fortid. Han blev født i 1954 på Djursland og i 1974 følte han sig tiltrukket af hinduismen. I 1982 konverterede han til islam. I december 1983 blev han idømt 1 år og 4 måneders fængsel for narkohandel. Som dansk iman var han særdeles aktiv i hetzen mod Muhammed-tegningerne ved rejser til Mellemøsten. Nu prædiker han Koranens bud – også om stening i moskeen på Nørrebro.
Stening er en primitiv, kynisk afstraffelssmetide – med døden til følge. Der er forskrifter for sten-størrelsen, så lidelserne kan mest muligt trækkes ud. Bruges mest ved utroskab. Stening er også foreskrevet i Jødedommen, men bruges nu om dage aldrig.
Godt, at vi lever i et samfund, der ikke funderer sig på slige primitive og barbariske skikke fra et fortidisk nomadefolk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *