Spring til indhold

Dramatik i ny regering

  • af

Gårsdagens melding fra Henrik Sass Larsen om, at han tilbagetrækker sit kandidatur til ministerpost, har givet dønninger i medierne. Han kunne ikke blive sikkerhedsgodkendt af PET. Det fremlægger nu en vifte af kommentarer og gisninger i dagens medier. Konklusionen synes at være, at sagen ikke just pynter den nye regerings entré og heller ikke giver topkarakter til Helle’s dømmekraft i forbindelse med sine nære medarbejdere.

Det forekommer som en mulighed, at det kunne blive en i offentligheden ganske ukendt person, Bjarne Corydon, der får overdraget den vigtige finansminister-post. Han er aldeles ukendt i det politiske Danmark, men har helt og ganske erobret Helle’s hjerte. Sikkert i højere grad end Sass Larsen, hvis udmelding hun tilsyneladende nærmest tog med et skuldertræk.

Corydon har været barselsvikar for Helle i EU-parlamentet, og han har i de seneste år været arkitekt for S-SF-samarbejdet .Han blev valgt til Folketinget ved valget her i september. Andre muligheder kunne være Nicolai Wammen eller Morten Brødskov. Fungerende integrationsminister Søren Pind mere end antyder på sin Facebook-profil, at Helle Thorning-Schmidt lyver i forbindelse med Sass-sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *