Spring til indhold

Skattereform vedtaget

Regeringen har fået en skatteaftale igennem sammen med Dansk Folkeparti. Ikke så ambitiøs, som oprindelig forudset, men dog et stykke på vejen til at få sænket skatten på arbejde, og derved skabe større incitament til at arbejde. Topskatten bliver – trods regeringens oprindelige udspil – uændret, dog med højere grænse for, hvornår der skal betales topskat. Mellemskatten bliver helt fjernet, og Bundskatten bliver reduceret med 1,5 procent.
Med skattereformen reduceres indkomstskatten samlet set med mere end 28 mia. kr.
Der forventes nu bitre kommentarer fra oppositionen, der ikke har ønsket at deltage i forhandlingerne. Ikke mindst pga kravet om fortsat skattestop efter ændringen.
Fogh vil godt nok nu vil bryde det skattestop, han gik til valg på, men som embedsmændene så malerisk beskriver det, så installerer han blot et “thailandsk” vindue, der kan åbnes, så politikerne kan rode med skattesatser og fradragsprocenter. Derefter kan vinduet blive lukket igen., og skattestoppet fungere videre på det nye niveau. Jeg har nu ikke hørt om “thailandske” vinduer forhen, men det skulle angiveligt være, når en ægtemand tager til Thailand og lover konen, at han er hende tro både før og efter sin rejse.
Skattenedsættelsen skal financieres vha grønne afgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *