Spring til indhold

Krematoriet

  • af

Herdis havde for år tilbage afsluttet et mangeårigt arbejde i menighedsrådet i Ebeltoft Kirke. Hun havde efterfølgende indføjet sig som suppleant temmelig langt nede på listen, med ringe mulighed for at komme i aktion. Skæbnen har dog maget det således, at et valgt medlem af menighedsrådet er flyttet udensogns. På det grundlag er Herdis nu uforvarende kommet ind i rådet igen.

Menighedsrådet var forleden på den årlige ’skovtur’. Den gik i år til Aarhus Krematorium. Det viste sig, at være et
overordentlig spændende besøg. Krematoriet er nyt og moderne og sammenbygget med et kapel, tegnet af arkitekten, Henning Larsen. Krematoriet er bygget efter alle moderne, miljørigtige retningslinier. Det gælder transport og opbevaring af de afdøde, og rensning og genvinding af restvarmen fra forbrændingsprocessen. Genbrugsvarmen sendes ud på fjernvarmenettet,

Selve brændingen varer en halv times tid. Derefter formales knogler til aske og kommes i en urne. Implamater, som kunstige hofter o. lign. sorteres fra. Sådanne effekter sorteres fra og får en videre fremtid, via gensmeltning. De indeholde værdifulde metaller, som fx tithanium og kan derved ’genopstå’ i nye hofter.

Det synes betryggende, at man kan forlade denne verden på en så miljømæssig måde – dog kan det ikke undgås, at man belaster CO2-regnskabet gennem gasforbruget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *