Spring til indhold

Kinnock familien

  • af

Helle Thorning-Schmidt har gennem de seneste år været genstand for kritik i pressen for forhold, hvor hun i praksis optræder i modstrid med de politiske budskaber, som hun advokerer for.

Det gælder fx leasing af tyske biler, skolevalg til børnene og skattetænkning i forbindelse med hendes ægtefælles udenlandske beskæftigelse. Meget betegnende peger alle forhold hen mod, at det giver fordele for familien i relation til de almindelige borgere, som hun så varmt bruger som sit politiske trinbræt. Besynderligt er det, at befolkningen i den grad imponeres af dette ’overklasse-skin’ – som ’Guggi-tasker’ indikerer.

Hun mødtes med sin mand, Stephen Kinnock, i europa-parliamentet, hvor hun var MEP og han konsulent. Gennem sit ægteskab blev hun en del af den indflydelsesrige Kinnock-klan, som har stor tilknytning til Labour. Faderen Neil var formand for Labour, og er nu forfremmet til baron. Såvel Neil som ægtefællen, Glenys, har været særdeles bjergsomme med at få snablerne ned i givtige, offentlige kasser – ikke mindst inden for EU-systemet. Familien er overordentlig velbjerget, og Ishøj-pigen, Helle, er herved kommet ind i en virkelig rig og indflydelsrig familie.

Dersom Helle på torsdag vinder statsminister.posten bliver hun Danmark’s første kvindelige statsminister. Men
derudover bliver det nok den første statsminister med en ret anonym ægtefælle. Historien om den danske valgkamp har også fundet vej til britisk presse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *