Spring til indhold

Malmø-besøg

En af mine barndoms kæreste oplevelser var. når mor tog os med til ‘udlandet’. Det var Sverige, det drejede sig om; Malmø. Turen foregik med bådene nede ved Havnegade, og sejlturen tog vel en times tid.
Det må have været tidlige end 1940, hvor krig og besættelse afbrød forbindelserne. Altså før jeg var 13 år. Malmø var en hyggelig og ren by, Trods den nære beliggenhed, så føltes det som en enorm stor oplevelse at komme til udlandet. Mor elskede at udskifte de danske butikker med de mere spændende svenske.
Nu er byen tilsyneladende på en glidetur ned fra datidens glansbillede – til en by, der hærges af vold. uro og bander – helt i tidens ånd.
I øjeblikket præges den af uro i forbindelse med afholdelse af en tennisturnering, hvor Israel deltager. På grund af det store amtal mellemøstlige indvandrere. Det ser ud til at udvikle sig til helt identiske københavnske tilstande.
Kvindesagskvinder benytter ‘Kvindernes internationale kampdag’ til ensidigt at deltage i demonstration mod Israel – og derved yde en skærv til balladen – og brænde til bålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *