Spring til indhold

Fordomme og dogmer

Religion er et mærkeligt fænomen, der er kommet ind i menneskeligheden.
Her på det sidste er fremkommet eksempler på yderliggående opfattelser, der stiller fornuftig tænkning i skarp kontrast til religiøse begreber,
Der er intet nyt i, at Koranens bud i store dele af verden holdes strengt i ave, Stening af utro kvinder – underkastelse af kvinder – og nu senest en 75 årig enke, der har åbnet døren for sin afdøde mands nevø og en mandlig bekendt, Hun skal straffes med 4 måneders fængsel og 40 piskeslag. Måske kan hun være heldig at blve benået af kongen, men det illustrerer ikke religionens umenneskelige krav – men sætter blot en streg under kongens nådige indstilling.
Heller ikke den katolske kirke kan sige sig fri for forældet indstilling. En 9 årige pige, der – efter at være blevet voldtaget af sin stedfader – blev gravid, måtte ikke behandles og få foretaget en abort. Kirken udstødte moderen. Næsten værre er det, at den katolske biskop i Danmark finder det helt i orden, at abort er værre end en dødsensfarlig fødsel for en 9-10 årig pige.
Herhjemme har vi lignende forældede synspunkter i visse trossamfund, der ubarmhjertigt udelukker frafaldne fra deres kreds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *