Spring til indhold

Drejebog om terror

  • af
Det er en forfærdelig kynisme, man bliver vidne til, når man læser i Anders Breivik’s dagbog om hans handlinger, som åbenbart har været forberedt i ni år. Det er forfærdeligt, at en person kan bruge al sin intelligens, flid og tid på en sådan grufuld mission. Han har tilsyneladende ingen hæmninger overfor de tragedier, hans handlinger kan medføre. Handlingerne er ‘sandheden’ i hans forskruede univers.
 
Vi kender nu resultatet og konsekvensen af hans forskruede tanker. Men det er uhyggeligt at se, hvorledes et enkelt menneske i sin dagbog, der nærmest har karakter af en drejebog, minutiøst kan beskrive og forberede sine handlinger- Disse er i hans egen opfattelse det eneste helt ‘rigtige’ – nærmest som en religion. I hele hans ni-årige forberedelse beskriver han skridt for skrit sin vej mod hans mål.
 
Nu erfarer vi resultatet af haans målrettede, samfundsfjendtlige ‘indsats’. Det har rystet hele vor verden. Men kan man frigøre sig fra den tanke om, at der måske fremover kan forventes en tilsvarende galning, som ikke ‘nøjes’ med at anskaffe kunstgødning til bomber, men måske kan få fingre i endnu mere ødelæggende stoffer. Fx i  a-bombe klassen.
 
Datoen for den blodige begivenhed er let at huske. Det var den 22/7.
 
Mon ikke de tragiske begivenheder i Norge på forskellig vis vil komme til at få indflydelse på den danske opinion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *