Spring til indhold

Festsange i hobetal

Vel har jeg hele tiden vidst, at jeg fra tid til anden har forfattet en sang til forskellige, festlige lejligheder. Men det kommer alligevel noget bag på mig selv, at jeg i det tidsrum, hvor jeg har kendt Herdis. har lagt pen til op mod hundrede sange og digte. 97 opus’er er tallet efter mine optegnelser. Det strækker sig over perioden 1998 til nu. Inspirationen har været konfirmationer, fødselsdage m.m. i Herdis’ frodige familie, men også begivenheder i madklub og i eget familie-regi, foruden sange for venner og bekendte.

Denne mani med at bevæge sig ind i periferien af det kunstneriske miljø startede angiveligt i 15 års-alderen. Til et skolebal den 19.12.1942 i Afholdshjemmet i Jesper Brochmannsgade havde jeg skrevet en godmodig-kritisk sang om lærerstaben. Sangen fremførte jeg selv for festdeltagerne, som var lærere og elever. Derpå måtte familien holde for ved enhver tænkelig, festlig anledning. På Norden-fabrikken, som blev mit arbejdsmæssige virkefelt, var der i forvejen tradition for fest og sangglæde. Her tog jeg udfordringen op med sange til skyttefester og skovture. Der opførtes en årlig revy på fabrikken, og også hertil skrev jeg tekster. I min tid i Filharmonisk Kor var der også utallige udfordringer på festsange-området.

Sangene er altid skrevet til lånte melodier- ligefra ‘Sov dukkelise’ og over ‘Kathinka’ til *Smile’. Ingen komponist har tilbudt sig med en ‘egen melodi’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *