Spring til indhold

1. maj i Fælledparken

Denne første majdag oprandt med flot forårsvejr. Der er altid noget særligt omkring netop denne dato. Den varsler om den positive forårstid, hvor knopperne springer ud, og bøgetræerne står med lysegrænne, nyudsprungne blade. Gennem tiderne har vel den første majdag vel blevet fejret som en hyldest til foråret – og drmed til sommerens snarlige komme. Mange steder har man festet med dans omkring den pyntede majstang, der stod som symbol for den frugtbare tid, der nu var i vente.

Fra midten af det attende århundrede har 1. maj været fejret som arbejdernes internationake festdag. I København bliver den stadig – som i min barndomstid – fejret i Fælledparken. Hvor det dengang var statsminister Th. Stauning, der talte til  tilhørerne gennem en skrattende kulkornsmikrofon, er det nu makkerparret Thornig-Schmidt og Søvndal, der rusker op i menneskemængden med letforståelige one-liners og nedgørelse af den siddende regering.

Da jeg for år tilbage gik til sangundervisning hos Gertrud Spliid erindrer jeg med glæde et af mine yndlingsstykker ‘Im wunderschöne Monat Maj’ fra Robert Schumanns ‘Dichtersliebe’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *