Spring til indhold

Højt politisk spil

De Radikales leder, Margrethe Vestager, spiller for tiden højt spil med sit partis politik. I forbindelse med de forestående forhandlinger om Reformpakke 2020 tilslutter hun sig til regeringens økonomiske politik med forslag, om at afskaffe efterlønnen efter et forestående valg. Hermed bringer hun sig direkte i modsætning til de øvrige partier i oppositionen, S og SF, hvis politik, der går i stik modsat retning. Hun er blevet stærkt presset til at forhandle afskaffelse af efterlønen af sit radikale bagland, der hellere ser, at partiet får indflydelse på mærkesagerne, end at komme i regering.

I en artikel i Politiken i dag slår hun sine synspunkter fast. Hun  har dermed fået malet sig grundigt op i et hjørne. Enten gør hun alvor af sine ord og laver radikal politik med dem, der vil. Så ryger samarbejdet med oppositionen. Modsat sætter hun sin troværdighed på spil, og hendes bagland vil kritisere hende sønder og sammen. Det vil have vidtgående konsekvenser, dersom der efter et valg skabes usikkerhed om den eventuelt nye regerings økonomiske politik.

Mathias kunne til aften berette om sin italienstur, der tilsyneladende helt igennem havde vøret en succes – bortset fra den lange bustur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *