Spring til indhold

Mormonerne

  • af

I dag var jeg vært for vor gruppe af gamle kolleger. Det indledende arrangement var planlagt til at omfatte et besøg i Mormonkirken på Lyngevej i Allerød. Desværre havde det ikke været muligt at få en forpligtende aftale med kirken, som ellers var af betydelig interesse for os fire at stifte nærmere bekendtskab med. Gruppen har – som en del af sine aktiviteter – besøgt en lang række kirker. Vi måtte derfor nøjes med at beskue den arkitektoniske, smukke kirke udefra.
I forberedelserne til besøget søgte jeg interessante oplysninger om Mormonernes (De sidste dages hellige) historie. Joseph Smith stiftede religionen i 1830. Efter ham blev Brigham Young leder og førte Mormonerne gennem Rocky Mountains til Salt Lake området i Utah. Her udtalte han de kendte ord: “Here is the place”. Her fik bevægelsen sit sit fremtidige hovedsæde.
11. september 1857 nedslagtede Mormonerne i `Mountain Meadow Massakren´ i hundredvis af indvandrere – mænd, kvinder og børn – som rejste fra Arkansas på til Los Angeles.
Mormonerne lægger i deres religion meget vægt på familieskabet.
Efter reaveturen til Røglevænget var jeg vært ved den traditionelle frokost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *