Spring til indhold

Lillejuleaftens tanker

  • af

Her i denne juletid kan man, hvis man er ude i kampen med snemasserne, reflektere over julen og religion. I dette jys ser man, at religions grænserne i stigende grad er ved at ændre sig.

Kristendommen, som har været grundlag for den kultur, vi har i Europa i dag udforres i stigende grad af især Islamismen. Mange eksempeler viser, at islamismen er kommet til Europa for at blive og vokse. Denne religion er kendetegnet ved en styrke, der er næsten alle andre religioner overlegen. Med sine enkle og let forståelige forskrifter for livsførelse udpeges alle medlemmer til at være en slags missionærer, der kæmper for at vinde et stykke terræn hver dag. Kristendommen er en svag partner i det spil. I dens optik læggs blot ‘kind til’ de snigende angreb.

Her op til jul ser man, at i lande som Storbrianien og Frankrig vælger, at fjerne alle religiøse symboler – og specielt de kristne. Julekort, kryppespil  og andre ting, der karakterer den kristne jul, forbydes eller fjernes fra det offentlige rum. Lignende tiltag ses også Frankrig. Selv inden for EU konstateres samme tendens.  En kalender for 2011 – udgivet i tusindtals eksemplarer beregnet til børn, og udgivet af EU, indeholder jødiske og muslimske helligdage – men overser fuldstændig de kristne.

Dette er selvfølgelig blot et par eksempler, men der er nok ingen tvivl om, at Islam finder et stadig fastere fodfæste i den europæiske kultur, Vi er selv ude om det vede at trække det islamske tæppe ind over vore lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *