Spring til indhold

Konservativ deroute

  • af

At de konservative har det skidt, kan man bare se på meningsmålingerne, der i øbet af de sidste par år har plceret partiet længere og længere nedad på skalaen. De ca. 10%, der forekom lavt under Bendt Bendtens formandstid, var et bundmål dengang. Lene Espersen blev hyldet som ny formand for partiet, og man va overbevist om, at hun var i stand til at give partiet en forøget plads i vælgeropbakningen. Tilslutningen til partiet er desværre gået stadig nedad, og ligger nu på ca. 5,5%. Det skorter ikke på eksempler, der har fremkaldt denne situation. Men der skal en ekstraordinær indsats til, hvis udviklingen overhovedet kan vendes.

Bemærkelsesværdigt har vi i de seneste dage konstateret, at to af de konservative ministre i regeringen har udtalt sig negativt om partiets – og deres egen – deltagelse i en fremtidig regeringsdannelse sammen med Venstre.

Justistminister Lars Barfoed stiller spørgsmål ved, hvorvidt de konservative skal sigte efter at indgå i en samlet borgelig regering. Det på trods af partiformanden, Lene Espersens, modsatte strategi.

Erhvervs og økonomiminister Brian Mikkelsen fremkommer med udsagn om, at han ikke vil deltage i en regering, hvis han ikke bliver minister. Han har varieret sine udsagn i de seneste dage. Det skyldes måske, at han har ansat en ny spindoctor . Nyrups tidlige presserådgiver, Billy Adamsen, som beskrives at være en særdeles speciel type af racen. Intesserede kan have fornøjelse af at følge hans færden på her på Nettet

Alt i alt efterlader de to ministres udtalelser den opfattelse i befolkningen, at ikke engang toppen i partiet tror på partiets overlevelse – men at disse topfolk gør sig klar til at forlade skuden, som rotter det synkende skib.

Med disse udmeldinger lægges der yderligere vanskeligheder på Løkke’s muligheder for at bevare den borgerlige magt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *