Spring til indhold

Isbrydere

  • af

Aftenens tv-duel om private sygehuse trak et stort publikum til skærmen. Duellen udspilledes mellem SF’s Villy Søvndal og Venstres Lars Løkke Rasmussen. I en time duellerede de om elementer i sagen omkring de private sygehuse. Søvndal have mest fokus på håndtering af sagen i forbindelse med rigsrevisionens kritik af manglende oplysninger, hvorimod Løkke angreb Søvndals fremridige hensigt med at nedlægge de private sygehuse på sigt, dersom de kom til magten.

Isvinter

Den tidlige entré i år med vintertidens indtræden foranlediger, at de gamle isbrydere nu får lejlighd til tr komme i aktion. Det er næsten 20 år sidenv, de sidst har været i drift. Isbryderne er nu forældede og deres storhedstid er ved at rinde ud. De danske havne har selv opbygget deres egne beredskaber af isbrydere og slæbebåde.

Norden var, med sin egen havn, stærkt afhængig af, at denne havn var isfri. Fuldmægtig Kaj Holländer, der i sin tid var shippingmand på Norden, havde en tommelfinger-regel fo issituationen. “Hvis der ikke kommer frostvejr i december, slipper vi for isen”. Det erindrer jeg som et udsagn, der aldrig slog fejl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *