Spring til indhold

Så er jeg med igen

  • af

Efter et par ugers fravær fra min blog, er jeg atter på tasterne med små iagttagelser fra min lille verden.

Hovedoplevelsen i ‘ferien’ var deltagelsen i Anne Grethe og Niels’ sølvbryllup, der blev holdt på Vildsund hotel ved Thisted. Det blev for mig tillige et gensyn med Herdis’ familie, som jeg stort set ikke har mødt siden min 80-års fødselsdag for tre år siden. Der blev, så at sige, tale om en familiesammenføring. Jeg havde dog ikke bevsær med det sproglige, som jo er en vigtig ting, når man skal accepteres af det nordjyske fællesskab. Smukke var omgivelserne ved hotellets beliggenhed ved Limfjorden tæt ved den gamle Vildsundbro. Stedet havde en særlig betydning for Herdis ig jeg, idet det var det første sted, vi sammen drog ud til, efter at vi havde mødt hinanden.

Familiesammenføring har også været på den politiske dagsorden i forbindelse med de prøver, som regeringen og DF nu vil indføre. Uddannelse og sprogkundskaber er nogle af de faktorer, der kræves i et pointsystem for at erholde ret til opnåelse af borgerskab i Danmark. Dette har givet anledning til større politiske dønninger.

Sidste fredag havde Gerner arrangeret besøg i Sorgenfri Kirke, hvor han holdt et oplysende foredrag om de syv smukke glasmosaik-vinduer. Efter besøget i kirken var vi hjemme hos ham og nød hans veltilrettelgte frokost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *